marți, 29 ianuarie 2013

SALATA DE CARTOFII-Πατατοσαλάτα







Ingrediente

1 kg cartofi,
 2  cepe mari si rosii ,
2 catei de usturoi,
masline
gogosarii murati
4-5 castravetii






  • 6 μέτριες πατάτες
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού ρόδι καθαρισμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


50 ml ulei, sare si piper dupa gust, patrunjel verde.

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata si se pun  la fiert taiati in bucati potrivite, la foc mic, intr-o oala cu capac.
  2. Separat, intr-o tigaie se  pune la calit ceapa, taiata rondele. Se adauga  sare ,   piper  si doi catei de usturoi zdrobiti.
  3. Ceapa este  gata cand este  calita si usor rumenita.
  4. Cand cartofii  sunt fierti se scurg de  apa in care au fiert , se adauga  peste ceapa calita si amesteca bine.
  5. ...apoi se pun castraveti si gogosari murati taiatii marunt..maslinele...
Se servesc calzi  cu patrunjel  tocat marunt.
Dupa preferinta se pot servi cu iaurt sau smantana.
Pofta Buna

ELINIKA;;
 Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30΄-40΄. Αφού κρυώσουν ελαφρά τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Τις λιώνουμε σε χοντρά κομμάτια με πιρούνι. Προσθέτουμε τα καρότα (ωμά και ψιλοκομμένα), το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, το σέλερι, τον μαϊντανό, το ρόδι. Περιχύνουμε με τη μαγιονέζα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξίδι, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές. Παγώνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu