luni, 11 februarie 2013

CAKE CU IAURT INSIROPAT- Γιαουρτόπιτα µε σιρόπι





Ingrediemte
- 1 pahar de iaurt simplu
- 1 pahar ulei
- 2paharzahar
- 3pahar faina
- 3 oua
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- coaja de lamaie




Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 160 C si tapetati o forma cu unt si faina. Separati ouale si bateti albusul spuma tare, adaugand zaharul si zaharul vanilat treptat. Incorporati uleiul si iaurtul putin cate putin, mixand pe viteza mica.
2. Adaugati faina, cernuta impreuna cu praful de copt, si coaja de lamaie. Amestecati usor si turnati compozitia in tava. Coaceti pentru 40-45 de minute. Lasati sa se raceasca in tava, apoi rasturnati si pudrati cu zahar.

SIROPUL;
2 cani apa
1 cana zahar
le fierbem putin
si peste cakeul rece le punem..asa fac grecii la aproape toate cake..pun sirop..si e bun sa stiti...

Υλικά


  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 3 βανίλιες
  • 1 φλ. τσαγιού καβουρντισμένα άσπρα αμύγδαλα
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  •  

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, τα ξύσματα, τις βανίλιες και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.
3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στο γιαουρτογλυκό που θα είναι πια χλιαρό. Το κόβουμε σε κομμάτια αφότου κρυώσει.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu