joi, 7 februarie 2013

OMLETA LA CUPTOR-ΟΜΕΛΕΤΑ


 5-6 oua
salam
carnat
zambon
1/2 kg iaurt
sare
piper
se [pot pune si legume daca vreti
feta 250gr..
cascaval
6-7 cartofii mari
unt pt uns tava

ellinika;




Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 αυγά
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 1 φλιτζάνι τυρί του τόστ τριμμένο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλατοπίπερο, ρίγανη

a ocazie cand aveti o dimineata mai lunga, pregatiti aceasta reteta pentru micul dejun.
 Este o omleta pufoasa,, preparata la cuptor.
De aici si textura pufoasa. Preincalziti cuptorul la 175 grade C. 
Curatati cartofii de coaja..taiati pt cartofii prajiti..prajiti in baie de ulei...dar nu sa fie foarte rumeniti...
ungeti o tava de iena cu unt..asezati cartofii...un rand..apoi zambom,carnat,salam ce va mai ramas prin frigider..se poate pune de toate..
apoi deasupra inca un rand de cartofii si branza feta... cascaval la fel eu [un mai multe feluri de branza..
.
Intr-un bol mic amestecati iaurtul si ouale. 
turnati toptul deasupra si d-ati la cuptor c-am 25 min..este nemaipomenit de buna...
si usor de preparat...si daca aveti musafirii merita.. 

 Eκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες σε μακρόστενο σχήμα και τις τηγανίζουμε ελαφριά. Μετά τις απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το μπέικον, το λουκάνικο και τα μανιτάρια, με την σειρά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα ρίχνουμε πάνω από τα υλικά. Τέλος, πάνω απ'όλα ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για μισή ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο αν χρειαστεί.

Έυκολο και πολύ γευστικό - μπορείτε να βάλετε οτι άλλα υλικά θέλετε.

Kαλή επιτυχία! -- ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΣΑΜΟ kati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu