luni, 11 februarie 2013

PUI CU CIUPERCI SI SOS ALB








4 pulpe pui
1 ceapa mare
300 g smantana de gatit
-5OOgr ciuperci mari proaspete
2 linguri (rase) faina
ulei pentru prajit
sare
piper
marar sau patrunjel proaspat

 Calim ciupercile, puiul si ceapa separat in ulei, apoi le punem pe toate in tigaie (fara uleiul in care le-am calit), lasandu-le sa se raceasca putin. Trebuie sa avem grija ca ceapa sa fie calita pana se moaie bine, altfel nu va avea gust bun in mancare.

 Intr-un vas amestecam 2 linguri smantana cu 2 linguri faina, apoi omogenizam cu restul de smantana. Turnam smantana peste pui si fierbem pret de cateva minute, pana se ingroasa putin sosul. Asezonam cu sare si piper dupa gust.


Luam de pe foc, presaram cateva fire de marar sau patrunjel proaspat si servim cu mamaliga fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu