luni, 11 februarie 2013

SOS BECHAMEL


 Secretele sunt:
- focul mic
- folosirea unui tel
- laptele fierbinte
- sa amestec mereu in sos


Ingrediente
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale)
sare
piper
nucsoara (cine doreste...eu nu pun deloc..nu imi place gustul.
1 ou


 

cum preparam sosul....

  1. Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara.
  2. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecam mereu...stingem focul lasa-m putin sa se raceasca si adaugam un ou....asa am invatat eu sosul in grecia de la o gospodina...punem iarasi la foc mic...
  3. Incepem sa adaugam lapte, incet... ca la maioneza. In acelasi timp invartim cu telul in sos. Continuam tot asa: turnam putin lapte, incorporam cu telul, iar lapte, iar amestecam pana se termina laptele (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu cealalta manevrati telul).
    * cand ati pus tot laptele, daca sosul e de o consistenta mai groasa decat doritit puteti adauga inca un pic de lapte fierbinte.
  4. Lasati la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu.
  5. Se condimenteaza cu sare si piper si eventual putin nucsoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu