miercuri, 6 februarie 2013

SUPA DE PUI GRECEASCA-Κοτόσουπα μυρωδάτη



  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 piept de pui
  • zema de la o lamaie
  • 2 cani de orez
  • sare dupa gust
    patrunjel
  • Mod de preparare

    Pieptul de pui se taie bucati si se fierbe in 2 l apa cu delicat, luand spuma care se formeaza. iar cea \ Inainte cu 10-15 min de a stinge focul se adauga orezul.
  •  Se freaca un galbenus de ou cu 1/2 cana lamaie si se adauga cand supa sa mai racit...pentru gust...
  •  Se potriveste de sare si se adauga patrunjelul tocat.








Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοτόπουλο
  • 3 λίτρα κρύο νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πατάτα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • λίγους κόκκους πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 φλ. ρύζι σουπέ
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το κοτόπουλο. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε τη σούπα. Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, δηλαδή να "φεύγει" το κρέας από το κόκκαλο.
  2.  Όταν γίνει το κοτόπουλο, βγάζουμε από μέσα το κρέας και τα λαχανικά, αφήνουμε μόνο το ζουμί και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου (μέχρι να γίνει και το ρύζι).
  3. Στο μούλτι βάζουμε το καρότο, το κρεμύδι και την πατάτα με λίγο ζουμάκι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα αραιή. Το προσθέτουμε στη σούπα μας.
  4. Σε μπολ (ή στο μούλτι) χτυπάμε τα ασπράδια, μετά προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος το χυμό του λεμονιού, για να γίνει το αβγολέμονο. Αβγοκόβουμε τη σούπα (δηλαδή βάζουμε στο μπολ που έχουμε χτυπήσει τα αυγά και το λεμόνι λίγο λίγο ζουμάκι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να έρθει στη θερμοκρασία της σούπας και μετά το προσθέτουμε στη σούπα μας) και σερβίρουμε.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu