vineri, 21 iunie 2013

CHIFTELUTE LA CUPTOR-Κεφτεδάκια Φούρνου








-500 g carne tocata (amestec am pus eu)
-1 ou
-1 cartof ras pe razatoarea mica
-2 linguri pesmet
-4 bucati usturoi
-sare, piper, boia de ardei
-patrunjel verde

 Din amestecul de mai sus se formeaza chiftelutele care se pun intr-o tava pe hartie de copt.
 Se pune tava in cuptor si dupa 15 minute se intorc chiftelutele pe partea cealalta. Se mai lasa 10-15 minute si sunt gata. Este o varianta mai sanatoasa decat chiftelele prajite .

Se servesc cu sos re rosii si piure de cartofi.




Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 100 γραμ. κρεμμύδια, λιωμένα στο μίξερ
  • 1 φλυτζάνι γαλέτα
  • 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι (μερικές φορές βάζω και γραβιέρα)
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:
  • 2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
  • λίγο βασιλικό φρέσκο, κατα προτίμηση ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι

1) Πλάθετε όλα τα υλικά των κεφτέδων μέσα σ'ένα μεγάλο μπόλ και τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, πλάθετε στρόγγυλα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί.
2) Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και περιχύνετε τους κεφτέδες. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το λάδι και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια βασιλικού. Αλατοπιπερώνετε και τέλος πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.
3) Φουρνίζετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα πάνω στους κεφτέδες.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu