luni, 2 septembrie 2013

CIORBA DE PUI CU TAITEI


Ingredientele necesare:

  • I pui sau tacamuri de pui
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri bulion
  • 1 litru bors
  • 1 legatura leustean
  • 2 oua.

PREPARARE;

  1. Spala aripile bine in apa rece, si taie-le pe jumatate, apoi pune-le la fiert in aproximativ 5 litri de apa cu putina sare, pentru ca spuma sa se ridice mai repede.
  2. Toaca ardeiul, ceapa, morcovul si telina si apoi adauga-le in oala unde fierbe puiul.
  3. Fierbe la foc potrivit circa 30-40 minute, dupa care adauga taiteii si mai lasa 10 minute la fiert.
  4. Spre sfarsit adauga borsul, bulionul, mai da intr-un clocot dupa care adauga ouale batute deasupra.
  5. Ia oala de pe foc si presara leusteanul. Poti folosi atat taitei din magazin, sau si mai bine, taitei de casa..daca vrei dregi cu ou batut cu smantana... Gata ciorba!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu