luni, 28 octombrie 2013

CIORBA DE VACUTA




500 gr rasol de vita cu os
1 ceapa mare
1 radacina patrunjel
1 felie telina
2 morcovi ..2 cartofi
varza alba (la alegere...
conopida
2 rosii
100 gr mazare
150 ml bulion
3 linguri suc de lamaie
cateva fire de verdeata (leustean, patrunjel sau tarhon)
4 lingurite sare
3 linguri ulei
2 bucati rasol cu os de vitel
- 400 g pulpa manzat
- jumatate de varza mica
- 1 ceapa
- mazare congelata
- morcovi
- pastarnac
- 2 teline micute
- 4 cartofi potriviti

Read more at http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/ciorba-taraneasca-de-vacuta-fid-461853#9ocLGZDoJwaKHDAQ.99
2 bucati rasol cu os de vitel
- 400 g pulpa manzat
- jumatate de varza mica
- 1 ceapa
- mazare congelata
- morcovi
- pastarnac
- 2 teline micute
- 4 cartofi potriviti

Read more at http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/ciorba-taraneasca-de-vacuta-fid-461853#9ocLGZDoJwaKHDAQ.99
 
Ciorba de vacuta - Preparare
  1. Se pune rasolul cu os intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa rece. Se pune la fierbere, apoi se da focul la mic si se lasa la fiert, clocotind doar usor, timp de 2.5 ore. Spumati supa. . Fiertul la foc mic va asigura o supa clara, transparenta. Cam dupa 2 ore de fiert adaugati 2 lingurite de sare in supa.
  2. In acest timp se taie cubulete mici zarzavatul (ceapa, morcovii, radacina de patrunjel si telina). Se calesc apoi in uleiul incins pana ceapa se inmoaie..... cine nu doreste prajeli poate sari peste acest pas, este mai mult pt. "fata" supei
  3. Cand carnea e fiarta bine, se scoate rasolul cu os, se da jos carnea de pe os si se taie cuburi. Adaugati carnea inapoi in supa.
  4. Se adauga zarzavaturile calite in oala cu carne.
  5. Se desface conopida buchetele, cartofii se taie cuburi si varza patratele. Se adauga si ele in oala plus inca 1 lingurita de sare si se mai fierbe totul cca 30 minute, la foc mediu, fara sa clocoteasca, pana conopida si cartofii sunt fierti (dar nu moi!).
  6. Se adauga rosiile taiate cubulete (le puteti decoji daca doriti; puteti folosi rosii din conserva), mazarea si bulionul. Se mai fierbe totul inca 10 minute.
  7. Stingem focul si gustam ciorba de sare (eu am mai pus inca 1lingurita). Apoi acrim ciorba cu suc de lamaie (sare de lamaie, suc de pe ardei iuti murati sau bors) dupa gust. Eu am pus 3 linguri de suc de lamaie.
  8. Adaugam in ciorba de vacuta verdeata tocate marunt. Eu am pus de data asta leustean.
  9. Ciorba de vacuta se serveste simpla, cu smantana sau cu ardei iute murat.
2 bucati rasol cu os de vitel
- 400 g pulpa manzat
- jumatate de varza mica
- 1 ceapa
- mazare congelata
- morcovi
- pastarnac
- 2 teline micute
- 4 cartofi potriviti

Read more at http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/ciorba-taraneasca-de-vacuta-fid-461853#9ocLGZDoJwaKHDAQ.99

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu