sâmbătă, 9 noiembrie 2013

PANDISPAN CU MERE

SI PENTRU CA ADOR MERELE..SI E TOAMNA SI MERE DIN PLIN ...M-AM GANDIT SA PUN DE UN PANDISPAN CU MERE...
SI C-AM CE NE TREBUIE NU E MARE LUCRU..
PANDISPANUL EU IL FAC C-AM LA CATE OUA ATATEA LING. DE FAINA SI DE ZAHAR..

Ingrediente
7 oua
7 linguri de zahar
7 linguri de faina
2 plicuri de zahar vanilat
o lingurita rasa praf de copt
putina zeama de lamaie

1 kg mere 
3 linguri de ulei de floarea soarelui
un varf de cutit de sare
ulei si faina pentru tapetat tava


cum facem...
curatam merele de coaja si le taiem rondele scoatem samburii daca aveti cu ce daca nu cu cutitul..ungem tava si le asezam pe fundul tavei apoi presaram zahar deasupra..apoi incepem executarea pandispanului ...
Este foarte important ca ouale sa fie la temperatura camerei,
Separati albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas, puneti galbenusurile, zaharul, un plic de zahar vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si cele trei linguri de ulei. Mixati-le la viteza maxima pana obtineti o crema fina, de un galben deschis.
Intr-un alt vas, bateti albusurile de ou, impreuna cu praful de sare, pana obtineti o spuma consistenta. ..
amestecati cele doua compozitii. 

 Crema de galbenusuri, trebuie incorporata in spuma, trepata, amestecand de jos in sus cu un tel si cu mare grija. .dupa aceea adugati si faina, to treptat, cate o lingura amestecand foarte usor de jos in sus.
Turnati compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si distribuiti-o in mod egal cu ajutorul unei linguri.
Presarati peste fructe, putina faina. In acest fel ele nu vor lasa zeama si pandispanul se va coace corect.puneti compozitia deasupra merele si dati la cuptor la foc mediu
 Este gata cand prinde o culoare aurie si, daca o scuturati nu se misca ca o gelatina. Puteti face si testul scobitorii. Mie nu mi-a luat mai mult de 25 de minute sa o coc, dar asta depinde de cuptorul fiecaruia.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu