sâmbătă, 14 decembrie 2013

CRITARI CU SOS DE ROSII-Κριθαράκι Σμυρνέϊκο

 1/2 STICLA DE CONCENTRAT DE ROSII
ULEI
SARE
PIPER
PATRUNJEL
CRITARI..SAU MACAROANE MICI DE TOT SI SIMPLE
 SE PUNE ULEIUL..CRITARI SOSUL DE ROSII..TOATE INPREUNA SI SE DA UN CLOCOT..APOI SE ADAUGA O CANA DOUA DE APA..SE ACOPERA SI SE DA IN CLOCOT..
 CAND APA E APROAPE REDUSA SE OPRESTE FOCUL SE PRESARA PATRUNJELUL SI SE ACOPERA ASA C-AM 5 MIN...

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κουτάκι ψιλικομμένα ντοματάκια
  • 1/2 κουτάκι χυμός ντομάτας
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πάπρικα
  • τριμμένη παρμεζάνα

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα μαραίνετε λίγο στο λάδι. Προσθέστε τα ντοματάκια και τον χυμό, την πάπρικα και το αλάτι.
  2. Μόλις αρχίσει η σάλτσα να βράζει βάλτε το κριθαράκι και προσθέστε λίγο νερό αρχικά, ώστε να ψηθεί το κριθαράκι. Να ανακατεύετε συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Μόλις ετοιμαστεί το κριθαράκι, βγάλτε το από την φωτιά και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην ανυσηχήσετε αν το φαγητό στην αρχή είναι σαν χυλός γιατί όσο περνάει η ώρα και κρυώνει τόσο πιο πολύ πήζει.

Δ

SE SERVESTE CU MURATURI
SI CE BUNATATE..AM MANCAT-O PRIMA IN GRECIA SI AM RAMAS ASA..MANCARE DE POST USOARA SI BUNA..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu