sâmbătă, 1 februarie 2014

FASOLE BATUTA FACALUITA




  • 500 g fasole uscata
  • un pastarnac
  • 1-2 morcovei..
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 150-200 ml ulei
  • o lingurita cimbru
  • sare si piper
  Pentru a fierbe mai repede fasolea, cu o zi inainte am pus-o in apa si am lasat-o la inmuiat peste noapte
. Punem fasolea, morcovul si pastarnacul intr-un vas si turnam apa atat cat sa le depaseasca cu o palma ... acoperim vasul cu un capac si lasam fasolea la fiert aproximativ 45 min (timpul variaza in functie de cat de veche este fasolea, deci trebuie s-o incercam pentru a ne asigura ca este fiarta).
 Dupa ce s-au fiert, scurgem bine de apa fasolea si legumele, dupa care le punem intr-un castron si le pasam, batem sau facaluim Apoi aducem fasolea facaluita la consistenta dorita adaugand cateva linguri din apa in care aceasta a fiert. Turnam treptat uleiul peste fasolea batuta si amestecam, exact ca in cazul maionezei, pana ce incorporam tot uleiul. Apoi adaugam usturoiu..eu am gasit praf de usturoi si imi place mai mult...l dat pe razatoare si eventual sare (doar in cazul in care consideram ca mai este nevoie, neaparat dupa ce gustam fasolea batuta).
s
spor las papa si la gatit..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu