miercuri, 24 septembrie 2014

PORUMB COPT

porumbul copt e un adevarat deliciu care se prepara usor atat in propria bucatarie, cat si pe gratar, la o iesire la iarba verde alaturi de prieteni. Indiferent de metoda de coacere pe care o alegi, citeste in continuare cum sa faci cel mai bun porumb copt pe care l-ai gustat pana acum. Coacerea porumbului ii pastreaza boabele moi si suculente, asa ca vei descoperi o aroma care iti aminteste de copilarie si zile lipsite de griji, totul fara prea mult efort. In plus, iti recomandam si o reteta rapida pentru un unt aromat care va transforma porumbul copt intr-o gustare absolut surprinzatoare!



Sunt multe moduri in care poti prepara porumb copt cu unt, il poti introduce direct in jar pastrand cateva din frunzele in care e invelit, il poti face pe gratar, intr-o tigaie tip grill pe aragaz sau direct in cuptor, insa noi iti recomandam o reteta versatila care se preteaza la toate metodele de coacere.

Mai intai, asigura-te ca alegi corect stiuletii de porumb pe care ii vei folosi pentru coacere. Sfatul nostru este sa zdrobesti cateva boabe cu varful degetului, iar daca ele contin un miez laptos, inseamna ca porumbul este numai bun pentru gatit. De asemenea, frunzele ar trebui sa fie de un verde intens si atasate ferm de capatul stiuletelui de porumb.

Aduna ingredientele pe care le vei folosi. Pentru 4 portii, ai nevoie de:

 - 4 stiuleti de porumb;
 - 4 bucati de folie de aluminiu, suficient de mari incat sa poata fi infasurate in jurul porumbului;
 - 100 gr unt la temperatura camerei;
 - un sfert de lingurita de busuioc, oregano, cimbru, maghiran uscat (alege ierburile aromatice care iti plac cel mai mult!)
 - o jumatate de lingurita de usturoi pudra sau un catel de usturoi dat pe razatoarea fina;
 - jumatate de lingurita de sare.



Mod de preparare:

- Incinge bine gratarul, tigaia grill sau cuptorul la 180 grade sau pe treapta de gaz 5-6. Scapa de frunzele si matasea bucatilor de porumb.
- Intre timp, poti adauga ierburile aromatice si usturoiul peste unt, amestecandu-le intr-un bol pana cand untul capata consistenta unui piure. Asezoneaza apoi amestecul cu sare.
-  Inveleste cate o bucata de porumb in folia de aluminiu, toarna 2-3 linguri de unt peste porumb, apoi sigileaza bine marginile. Pentru o acoperire uniforma, ar fi ideal sa ii ungi cu amestecul de unt folosind o pensula de patiserie.
- Introdu porumbul la cuptor sau pune-l pe gratar si intoarce-l din cand in cand, pentru a te asigura ca este copt uniform. Timpul total de coacere este de 30-35 de minute, insa noi iti recomandam sa verifici consistenta boabelor dupa aproximativ 25 de minute. Acestea ar trebui sa fie moi, si iti vei da seama daca l-ai tinut prea mult daca stiuletele devine flexibil.
- Daca pregatesti porumbul copt cu ajutorul gratarului, muta-l pentru ultimele 15 minute de coacere de pe flacara pe marginea gratarului, pentru a nu-l carboniza.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu